Wil jij meewerken aan Dierbaar Gezelschap?

22 maanden geleden

Ben jij die representatieve, zelfstandige vrijwilliger met een goed gesocialiseerde hond of kat? Ben je woonachtig in de omgeving Reeshof (Tilburg) en kun je wekelijks een uur op bezoek gaan bij kwetsbare mensen in jouw buurt? Meld je dan aan en werk mee aan het innovatieve en bijzondere project Dierbaar Gezelschap, initiatief van Stichting ZorgDier Nederland in samenwerking met ContourdeTwern in Tilburg.

Stimulerend en vreugdevol!

Voor bijvoorbeeld eenzame mensen en mensen met een beperking is contact met dieren stimulerend en vreugdevol. Tot dusverre vonden huisdier ondersteunde activiteiten meestal plaats binnen de muren van zorginstellingen. Dit is het eerste project in Nederland dat bedoeld is voor mensen thuis en bij dagbesteding in de wijk.

Oh, dat knuffelen mis ik toch zo erg. Zo’n hond geeft me precies wat ik tekort kom: échte aandacht. Dat doet me heel veel.

''Als mensen niet (meer) in staat zijn zelf voor een huisdier te zorgen, is regelmatig bezoek van een hond of kat echt een steun in de rug'', vertelt Jan van Summeren van ZorgDier Nederland. ''Het is wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie van mens en dier meer effect heeft dan wanneer je zonder dier op bezoek komt.''

We zoeken jou!

Interesse gekregen in dit bijzondere project en heb jij je aangemeld? Dan word je na een grondige selectie als vrijwilliger, samen met je huisdier, gratis opgeleid. Ook krijg je professionele ondersteuning bij je wekelijkse bezoekwerk. Vrijwilligers komen met hun huisdier bij de mensen thuis maar er worden ook groepsactiviteiten georganiseerd in wijkcentrum Heyhoef en ontmoetingsruimte de Driehoek. Sociaal werker Linda Drabbe van ContourdeTwern: ''Zo kunnen zoveel mogelijk mensen in kwetsbare posities de voordelen van verantwoord huisdiercontact ervaren. Gezelschap van een huisdier draagt namelijk sterk bij aan het welzijn van lichaam en geest. Het ingezette huisdier geeft warmte, kameraadschap, liefde en troost en stimuleert sociale contacten.''

Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar de website van Stichting ZorgDier Nederland.


Reacties (0)

Reageer en discussieer mee!

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Populair deze maandToon meer