Spelen met je kat

2 jaar geleden

Je kat in beweging krijgen? Ga lekker met hem spelen en doe dan mee aan zijn favoriete spelletje: kat en muis. Daarbij is je kat de kat en zorg jij… inderdaad!

Katten zijn echte jagers en dol op het bespieden van, jagen op en vangen van een prooi. Jij kunt je kat die prooi bieden door hem iets te geven waar hij achteraan kan gaan. Dat kan een speeltje aan een hengel zijn of, heel simpel, een prop papier die je voor hem wegschiet.

Pas op je vingers!

Let op: speel niet zelf voor prooi! Het is namelijk niet de bedoeling dat de kat fanatiek in je armen of benen gaat hangen omdat hij jou als muis ziet. Daag je kat daarom niet uit met je vingers of je tenen, maar zorg dat er tussen jou en je dier altijd een speeltje zit. Of een voertje: wegrollende brokjes zijn ook heel erg leuk om op te jagen!

Renner of mepper?

Ken de voorkeuren van je kat: heb jij thuis een bespieder, een uit de lucht-mepper of juist een achterna-renner? Als je dat weet, kun je in de dierenspeciaalzaak speeltjes op maat voor je dier uitzoeken. Speel kort maar krachtig, beweeg het speeltje altijd van je kat af, zodat hij de achtervolging kan inzetten en zorg dat je kat het speeltje ook daadwerkelijk te pakken kan krijgen, want jagen op een prooi die je nooit kunt vangen is niet leuk.

Zelf een speeltje maken

In een handomdraai maak je zelf een leuk speeltje voor je kat: hoe dat moet, lees je hier!