Willem de Teckelvriend - ‘Hardlopen’

20 maanden geleden

Willem is een ruwharige standaard teckel van bijna 5 jaar oud. Afkomstig van een Prins fokker uit de Achterhoek, woont hij nu bij José en haar gezin bestaande uit haar partner, een dochter (3) en een zoon (0). Willem is een enorme knuffelkont, een echte familydog maar wel eentje met typische teckelhumor en teckelstreken.

Om weer een beetje in vorm te komen, ben ik na de bevalling van onze dochter in 2012 gestart met hardlopen. Omdat mijn conditie het absolute nulpunt had bereikt en ik geen enkele hardloop ervaring had, was het dus echt een kwestie van opbouwen. Eén minuutje rennen opgevolgd door twee minuutjes wandelen, en op die manier zou ik het langzaam opbouwen zodat ik (na een aantal weken) een half uur non-stop in beweging zou zijn.

Tijdens het hardlopen kwam ik regelmatig andere ‘runners’ tegen die hun hardlooprondje mét hun trouwe viervoeter maakten. Dit leek mij ook wel wat. Willem is een jonge hond en zit vol met energie, dus al snel combineerde ik mijn hardloop- en wandelminuten met het ‘uitlaten’ van Willem. Hij liep vrolijk mee tijdens de hardloopminuten, en tijdens de wandelminuten kon hij lekker snuffelen en zijn behoeftes doen. Dat ik na de wandelminuten met een vol poepzakje in de hand weer kon aanzetten voor de hardloopminuten, nam ik voor lief.

Hij loopt nog niet, zoals die voorbeeldige hardloop-honden, naast me met een ontspannen lijn, maar hij trekt me in ieder geval niet meer overhoop. 

Je zou denken dat een hond ook een soort van hardloopritme moet opbouwen. Nou, onze Willem niet. Die rende het liefst vóór mij uit, zodat de lijn strak gespannen stond en ik moeite moest doen om hém bij te houden. Dat was toch niet helemaal hoe ik het had bedacht. Gelukkig baart oefening kunst en ging het steeds beter. Hij loopt nog niet, zoals die voorbeeldige hardloop-honden, naast me met een ontspannen lijn, maar hij trekt me in ieder geval niet meer overhoop. Nu, een paar maanden nadat onze tweede is geboren en het buiten sporten weer aantrekkelijk is, ben ik mijn hardloopschema weer nieuw leven aan het inblazen. Maar ik wacht nog even met het meenemen van Willem, want vooralsnog loopt hij mij er faliekant uit.

Wil je meer zien van Willem? Ga dan naar het Instagram account van Willem, de teckelvriend

Willem


Reacties (0)

Reageer en discussieer mee!

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Populair deze maandToon meer